🇭🇺 🚧 VLÁDA SCHVÁLILA PREDĹŽENIE KONTROL NA HRANICIACH S MAĎARSKOM Návrh na predĺženie dočasných kontrol na vnútorných hranicia…

🇭🇺 🚧 VLÁDA SCHVÁLILA PREDĹŽENIE KONTROL NA HRANICIACH S MAĎARSKOM

Návrh na predĺženie dočasných kontrol na vnútorných hraniciach s Maďarskom o ďalších 30 dní (od 24. decembra 2023 do 22. januára 2024) predložil na rokovanie vlády minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok.

📍 Dôvodom je dlhodobo nepriaznivá situácia s nelegálnou migráciou v Európskej únii, a teda aj na území Slovenskej republiky, ako aj novovzniknuté riziká v súvislosti s konfliktom v Izraeli.

📍 Rovnaké opatrenia uplatnili aj viaceré štáty Európskej únie: Česká republika, Poľská republika, Rakúska republika, Spolková republika Nemecko, Slovinská republika, Talianska republika, Dánske kráľovstvo, Nórske kráľovstvo, Švédske kráľovstvo.

📍 Zavedenie kontrol na vnútorných hraniciach spolu s obdobnými opatreniami susedných štátov má aj preventívny charakter. Aj keď sa počet nelegálnych migrantov na našom území výrazne znížil, je potrebné kontrolovať vnútornú hranicu s Maďarskom, ktorá je vstupnou bránou pre nelegálnych migrantov, aj naďalej.

💬 „Výsledkom zavedených kontrol na vnútornej hranici Slovenskej republiky s Maďarskom je výrazné zníženie počtu nelegálnych migrantov. Za mesiac november bolo zadržaných už len 34 osôb, zatiaľ čo v mesiaci október to bolo 6 809 osôb. Kontroly sa budú vykonávať rovnako ako doteraz kontinuálne po celej dĺžke vnútornej hranice Slovenskej republiky s Maďarskom flexibilným spôsobom primerane aktuálnej hrozbe a v závislosti na vývoji bezpečnostnej situácie,“ povedal minister vnútra.

Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo vnútra SR on Facebook Zdroj Read More

V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *