🧸 DETSKÉ KNIHY DO 1700 MATERSKÝCH ŠKÔL 😊 Už od detstva je dôležité podporovať rozvoj zručností a schopností detí – či ide o man…

🧸 DETSKÉ KNIHY DO 1700 MATERSKÝCH ŠKÔL 😊

Už od detstva je dôležité podporovať rozvoj zručností a schopností detí – či ide o manuálne, matematické či komunikačné schopnosti 😊 Preto sme na začiatku roka vyhlásili projekt „Múdre hranie.“ V ňom môžu materské školy zakúpiť detskú literatúru, interaktívne knihy, matematické hry či didaktické pomôcky na rozvoj rečových, manuálnych či iných zručností detí.

👉 Na začiatku roka sme cez tento projekt podporili 706 materských škôl sumou pol milióna eur. Teraz sa vďaka úsporám v rezorte podarilo vyčleniť ďalšie financie a podporíme tak ďalších 1058 materských škôl sumou 750 000 eur.

Spoločne tak podporíme 1764 materských škôl celkovou sumou 1,25 milióna eur. Financie na nákup didaktických pomôcok, kníh či hier môžu školy využiť do 31. marca 2022.

Materské školy sú financované v prvom rade z podielových daní miest a obcí. Ale aj touto cestou im chceme prispieť k tomu, aby vytvorili pre deti podnetné prostredie a pripravili ich na ďalšie vzdelávanie.

Viac na našom webe: https://www.minedu.sk/mudre-hranie-2-rozvojovy-projekt-pre-materske-skoly-vyhodnotenie/

Autor správy, foto a správu publikoval Branislav Gröhling – Vzdelanie je budúcnosť krajiny on Facebook Zdroj Read More

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *