✍️Veronika Remišová píše:

✍️Veronika Remišová píše:

Svoju neschopnosť sa pán Raši snaží veľmi nešikovne hodiť na mňa. Je však zrejmé, kvôli komu rezort informatizácie nefunguje tak, ako má. Ja to však nie som…

Minister Raši dnes po rokovaní vlády opäť nehorázne klamal. V roku 2020, keď nám odovzdával eurofondy, z nich po siedmych rokoch dokázal vyčerpať len jednu tretinu a v čerpaní sme preto boli na poslednom mieste v EÚ. Vo viacerých programoch boli zastavené platby a skrachoval mu celý operačný program na vedu a výskum, ktorý sa musel kvôli korupcii zlúčiť s programom na betónovanie ciest a doteraz naši vedci a vysoké školy pociťujú obrovské škody, ktoré Smer a Hlas napáchali.

My sme presadili na úrovni EÚ zmeny európskej legislatívy, aby sme si mohli ako Slovensko nechať preplatiť náklady za migračnú krízu a za pomoc ľuďom s cenami energií. Presun 450 miliónov eur v oblasti životného prostredia, ktorý spomínal pán Raši, bol možný iba vďaka zmene európskej legislatívy, ktorú som presadila a bol dlhodobo plánovaný od začiatku energetickej krízy. Práve vďaka reformám a zmenám európskej legislatívy, ktoré sme dokázali presadiť v Bruseli, sa prvýkrát v histórii Slovenska podarilo využiť všetky eurofondy 2014-2020. A neprepadla miliarda eur ako vláde Roberta Fica v roku 2016. Na tom však nemá pán Raši ABSOLÚTNE ŽIADNU ZÁSLUHU, zo starého programového obdobia nevypísal jedinú výzvu.

Príprava európskej legislatívy a jej presadenie bol náročný proces trvajúci celé mesiace a žiadny racionálne zmýšľajúci človek neuverí Richardovi Rašimu, že to dokázal on za dva mesiace v novembri a decembri, dokedy bolo potrebné dočerpať eurofondy.

Richard Raši je už takmer rok na ministerstve, ale za ten rok výsledky nemá absolútne žiadne. Jediné čo urobil bolo, že si zdvojnásobil plat – a teda pán Raši, keď ste si pridali k platu a beriete teraz 10 000 € mesačne, tak je načase, aby ste pridali aj vo výkone. Pokiaľ ide o čerpanie eurofondov, pán minister dostal všetko predpripravené na zlatom podnose. Uvediem len jeden príklad za všetky: vypísali sme výzvu na obnovu škôl a telocviční, bolo to vôbec prvý krát, čo sa vôbec mohli stavať a obnovovať takéto zariadenia z eurofondov, pretože sme to dohodli s Európskou komisiou. A Richard Raši minulý rok, hneď po nástupe na ministerstvo túto výzvu zrušil. Keby ju nezrušil, tak v septembri by sa žiaci už mohli vracať do vynovených škôl a telocviční.

Autor správy, foto a správu publikoval Za ľudí on Facebook Zdroj Read More

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *