SMSKY OD ,,DOSPELÝCH DETÍ“ S INFORMÁCIOU O NOVOM ČÍSLE SÚ MEDZI PODVODNÍKMI STÁLE V KURZE

SMSKY OD ,,DOSPELÝCH DETÍ“ S INFORMÁCIOU O NOVOM ČÍSLE SÚ MEDZI PODVODNÍKMI STÁLE V KURZE

➡ V Petržalke pribudli ďalšie obete podvodných SMS. Opäť ich adresátmi boli rodiča, ktorí nebývajú v jednej domácnosti so svojimi deťmi.

1️⃣ V prvom prípade bola poškodená kontaktovaná prostredníctvom SMS neznámou osobou vydávajúcou sa za jej dcéru. Informovala ju o tom, že má nové telefónne číslo. Zároveň ju požiadala, aby ďalej komunikovali cez aplikáciu Whatsapp. Po výmene niekoľkých správ ju osoba vystupujúca pod identitou jej dcéry požiadala o zaplatenie platby vo výške 1748 €. Poškodená v záujme pomôcť svojej dcére požadovanú sumu zaslala na určený bankový účet.

2️⃣ Presne rovnakým spôsobom prišiel o peniaze aj manželský pár. Nepomohlo im ani to, že sa snažili dovolať svojej staršej dcére, aby si overili informáciu o jej novom telefónnom čísle. Keďže im nedvíhala telefón, nadobudli presvedčenie, že naozaj má iné telefónne číslo. Z toho dôvodu sa rozhodli uhradiť dva poplatky, o zaplatenie ktorých ich žiadala v konverzácii vo Whatsappe. Až po tom čo sa dovolali mladšej dcére zistili, že celkovo 3302 € zaslali neznámemu páchateľovi a nie svojej staršej dcére.

👮 Vyšetrovaním oboch prípadov sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V.

❗️ V tejto súvislosti upozorňujeme najmä rodičov, ktorí nebývajú so svojimi deťmi, aby si VŽDY DOSTATOČNE OVERILI či skutočnosti uvádzané v SMS a správach aplikácie WHATSAPP, ktoré im údajne píšu ich príbuzní sú založené na pravde. V žiadnom prípade neverte neznámym osobám, aj keď majú o Vás a Vašich blízkych podrobné informácie.

👉 Zároveň Vás žiadame, aby ste informovali svojich starších príbuzných o častých praktikách podvodníkov. Vo veľkej miere práve včasná informovanosť dokáže zachrániť seniorom ich ťažko ušetrené úspory.

Autor správy, foto a správu publikoval Polícia SR – Bratislavský kraj on Facebook Zdroj Read More

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *