🏚 CHÁTRAJÚCI KAŠTIEĽ COBURGOVCOV V JELŠAVE PREMENÍME VĎAKA 1 MILIÓNU EUR NA HISTORICKÉ A REMESELNÉ CENTRUM GEMERA 🏰 ☝️ Na pamia…

🏚 CHÁTRAJÚCI KAŠTIEĽ COBURGOVCOV V JELŠAVE PREMENÍME VĎAKA 1 MILIÓNU EUR NA HISTORICKÉ A REMESELNÉ CENTRUM GEMERA 🏰

☝️ Na pamiatkach nám záleží!
Veronika Remišová
Naším cieľom nie je len pamiatky rekonštruovať, ale im aj vdýchnuť nový život. Preto podporujeme projekty, ktoré obnovené pamiatky otvoria viac verejnosti, napríklad formou kultúrnych či vzdelávacích aktivít.

🎨 Kreatívne a kultúrne centrum v obnovenej časti kaštieľa Coburgovcov spojí miestnych umelcov a remeselníkov ale aj marginalizované komunity. Zároveň vytvorí priestor pre osvetu so zameraním na zlepšenie kvality životného prostredia, nakoľko mesto ohrozuje znečistenie vzduchu. Samotná rekonštrukcia, nevyhnutná pre vznik centra, zahŕňa obnovu poškodených častí kaštieľa, najmä drevených strešných nosníkov, pivnice, či kanalizačného systému a ďalšie.

👉 Vďaka Grantom EHP obnovia časť významnej pamiatky Gemera, kaštieľa Coburgovcov v Jelšave. S pomocou 1 milióna eur z grantov Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP), ktoré spravuje Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Autor správy, foto a správu publikoval Za ľudí on Facebook Zdroj Read More

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *