🚮 NATUR-PACK POMÁHA RIEŠIŤ PLNÉ KONTAJNERY V KOŠICIACH 📊 OZV NATUR-PACK vyhodnotila množstvo odpadu vytriedeného v partnerskýc…

🚮 NATUR-PACK POMÁHA RIEŠIŤ PLNÉ KONTAJNERY V KOŠICIACH

📊 OZV NATUR-PACK vyhodnotila množstvo odpadu vytriedeného v partnerských samosprávach za roky 2019 a 2020. Medziročne v našich samosprávach vzrástlo 📈 množstvo vytriedených odpadov v celkovom priemere o úctyhodných 18 %. V meste Košice vzrástlo množstvo vytriedených odpadov v roku 2020 o 10,4 % oproti roku 2019. Nárast podielu vytriedených zložiek súvisí aj s množstvom objemu, 🗑 ktorý je občanom v priebehu roka k dispozícii.

☝️ Problém preplnených kontajnerov sa nedá riešiť neustálym pridávaním nádob či zvyšovaním frekvencie zvozu. Rozhodne je dôležité dodržiavať aj pravidlá zberu. Všeobecným problémom, nielen v Košiciach, je aj veľké množstvo nečistôt v nádobách na triedený zber a nestláčanie obalov v nádobách na plasty 🧴🧃 a papier, 📦 čo potvrdila aj posledná analýza odpadov z júna 2021.

Stláčaním odpadov v 🟡 žltých kontajneroch sa dá ušetriť aj viac ako 40 % obsahu kontajnera, v prípade 🔵 modrých kontajnerov to môže byť aj dvojnásobok. ☝️ Popri nestláčaní odpadov ďalším faktorom, ktorý výrazne urýchľuje zapĺňane kontajnerov na triedený zber, je práve veľká miera nečistôt, t. j. odpadov, ktoré do nádob na triedený zber nepatria.

👉 Viac informácií nájdete v tlačovej správe mesta: https://www.kosice.sk/clanok/natur-pack-pomaha-riesit-plne-kontajnery-kosiciach

Fotografia je ilustračná

Autor správy, foto a správu publikoval Košice – Mesto Košice on Facebook Zdroj Read More

Napíšte nám v prípade preklepu alebo chyby v článku. Ďakujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *