🟦 POPRADČANKA MESIACA 🟦 Milí Popradčania, každý mesiac vám v rámci tejto rubriky predstavujeme Popradčanov, ktorí svojou činnos…

🟦 POPRADČANKA MESIACA 🟦

Milí Popradčania, každý mesiac vám v rámci tejto rubriky predstavujeme Popradčanov, ktorí svojou činnosťou zviditeľňujú naše mesto.

🔹 V tomto mesiaci vám predstavujeme
✨ JANU SEDLÁKOVÚ✨ zdravotnú sestru z očnej kliniky ocenenú Bielym srdcom.

🔹 Malé dievčatká si väčšinou svoje bábiky zvyknú obliekať do krásnych šiat a vkladať do detských kočiarov. Jana Sedláková ich už v skorom veku operovala. Vyrastala v lekárskej rodine a vždy mala vzťah k zdravotníctvu.

🔹 Fascinovala ju práca na operačnej sále a túžila byť inštrumentárkou. Na ORL pracovala 4 roky a potom odišla na materskú dovolenku.

🔹 Po návrate do práce a jednom roku strávenom na internom oddelení sa jej podarilo dostať na očné oddelenie a hlavne na operačnú sálu. Týmto si splnila svoj sen a práca sa jej stala koníčkom.

🔹 Počas 27 rokov prešla celou oftalmológiou. Dnes pracuje na očnej klinike v Poprade.

🔹 Koncom septembra jej Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek udelila ocenenie Biele srdce v kategórii Sestra v praxi. Popradčanku na toto ocenenie nominovali kolegyne zo Sekcie sestier pracujúcich v oftalmológii.

🔹 Ocenenie podľa jej slov získala nielen za angažovanosť pri výpovediach sestier v roku 2015, ale aj za aktívnu prednáškovú účasť na všetkých oftalmologických konferenciách sestier.

🔹 Od roku 2014 je tiež predsedníčkou Sekcie sestier pracujúcich v oftalmológii, kde háji práva a záujmy kolegýň pracujúcich v tomto odbore. S tímom odborníkov sa im po dlhých 19 rokoch podarilo obnoviť na SZU v Bratislave certifikačné štúdium Ortoptiky a pleoptiky.

🔹 Vďaka oceneniu Biele srdce dostala pozvanie aj do prezidentského paláca. Ako sama vraví, bol to nezabudnuteľný pocit stáť v krásnej žiarivej miestnosti pred zástavami a znakom Slovenskej republiky a hovoriť s pani prezidentkou.

🔹 Povolanie zdravotnej sestry je pre ňu poslaním. Ako sama hovorí, je to krásne, atraktívne, zaujímavé, ale aj psychicky a fyzicky náročné, zodpovedné zamestnanie, ktoré si vyžaduje teoretické vedomosti, praktické zručnosti, rýchle rozhodovanie, koncentráciu, pozornosť a tímovú spoluprácu.

ℹ️ Viac sa o Jane Sedlákovej dočítate v Novembrovom vydaní Mesačníka Poprad.

Autor správy, foto a správu publikoval Poprad – oficiálna stránka mesta on Facebook Zdroj Read More

Napíšte nám v prípade preklepu alebo chyby v článku. Ďakujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *